Herätelläänpä taas tätä henkiin. :) Edellisen ja tämän viestin väliltä puuttuu aikamoinen määrä treenejä.

- hallitreenit, hiekkapohja

- häiriötekijöinä muita koiria, pitkästä aikaa ryhmätreenit

- harjoiteltiin liikkeestä maahanmenoa, kaukokäskyjä, kontaktia muiden koirien läsnäollessa, sivulle tuloa

- Liikkeestä maahanmeno: Muutama kerta niin, että sivulta käsky maahan. Pari ensimmäistä kertaa meni vähän hitaasti. Pari kertaa niin, että Danu käveli vierellä(ei varsinaista seuraamista) ja siitä käsky maahan. Itse pysähdyin käskyn aikana, mutta jatkoin heti kävelyä. Meni kohtuu nopeasti maahan. Viimeinen kerta kokonaisena liikkeenä, seuraamisosuus ei ihan niin pitkä kuin kokeessa ja vapautus maahan. Piti todella hyvin kontaktia jo ennen kuin käski sivulle. Seurasi oikeassa kohdassa ja piti kokoajan katsekontaktia. Meni maahan(pysähdyin antaessani käskyn hetkeksi) todella nopeasti eikä yrittänyt nousta perään. Odotti hyvin paikallaan pitäen kontaktia. Kun tulin takaisin viereen, niin malttoi pysyä hyvin maassa. Maahan meno vielä nopeammaksi ja oma pysähtyminen vähitellen pois. 

- Kaukokäskyjä: Seisoin n. metri Danun edessä. Ensin käsky "istu" --> palkkaus. Käsky "maa" --> palkkaus. Käsky "istu" --> palkkaus jne. Palkkauksena kävin antamassa namin niin, että koira pysyi paikallaan. Käskyt suullisina, apuna silmien liikkeet. Pari kertaa pyrki varastamaan istumasta maahan menossa. Istumasta seisomaan nousemista harjoiteltiin myös. Danu istui ja minä olin kyykyssä vieressä. Namilla ylös vetäminen, kädellä estin ettei liiku paikaltaan. Maasta istumaan nouseminen nopeammaksi, varastaminen pois.

- Kontakti: Vaadin katsekontaktia lyhyissä pätkissä samalla, kun ohjaaja selitti mitä treenataan seuraavaksi. Joko niin, että Danu oli sivulla ja siitä "katso"-käsky, tai niin, että olin kyykyssä ja Danu istui edessä ja katsoi siitä. Katsekontakti säilyi todella hyvin. Piti myös muuten hyvin kontaktia, välillä turhautui kun mitään ei tapahtunut ja yritti alkaa kaivelemaan kuoppia. Liikkeissä katsekontakti todella hyvä. Kuoppien kaivelu ainoa miinus. 

- Sivulle tulo: Yllättävän hyvin onnistui. Asento oli suora, oikeassa kohtaa ja kontakti säilyi hyvin vaikka paikalla oli muita koiria. Treenattiin niin, että Danu istui ensin eteen josta kutsuin sivulle ja vapautin. Astuin askeleen taaksepäin tai eteenpäin ja annoin käskyn. Palkkaus tuli tiputtamalla nami suusta tai oikeasta kädestä. Sivulle tulo saisi tapahtua vähän nopeammin(kiertää takaa).

- Yleisvaikutelma treeneistä todella hyvä. Lopuksi palkkauksena patukan repimistä ja heittelyä.